HABERLER

GÜSİAD’DAN 2018 BURS AÇIKLAMASI

GÜSİAD’DAN 2018 BURS AÇIKLAMASI
19 Temmuz 2018
Bu haber 4949 kez okundu.


Güsiad-Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Yüksel Yalçın, 2018 yılı üniversite öğrencileri burs programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

14 yılı aşkındır Güsiad tarafından organize edilen üniversite öğrencileri burs programımız 2018 yılı için de aynen devam etmiştir. Eğitim yılı başında Güsiad yönetim kurulunda,   Onursal Başkanımız Prof.Dr.Kenan Aydın, başkan yardımcımız Sn.Muammer Beyaz ve  Sn.Yaşar Topçuoğlu ,  Hukukçular Platformu Başkanımız  Sn.Süleyman Aydın ve İdari İşler Yöneticimiz Sn.Mahir Bozalan’dan oluşan burs komitemizin titizlikle yürüttükleri  çalışmalarla burs toplama ve dağıtım süreçlerini tamamlamış bulunuyoruz. Bu program  ile,  2018 Şubat ayından başlayarak kişi başı 750 TL olmak üzere asıl listedeki 200 kişiye toplamda 150 bin TL ödeme yapmış bulunuyoruz.

Öncelikle burs programımıza katkı sağlayan kıymetli Güsiad Üyelerimize ve  burs komitemize gönülden teşekkür ediyoruz. Eğitim yılı başındaki açıklamamıza göre,  "şayet kaynak temin edebilirsek asıl listeye ilave 200 öğrenciye daha verebiliriz" düşüncesi ile 200 kişilik ek yedek liste oluşturmuştuk. Arzumuz,  yedek listenin de tamamına burs sağlayıp  verebilmekti. Ancak, malum piyasa koşullarındaki olumsuz seyirden dolayı ek yedek listedeki öğrencilerimizden sadece "ilk 27 öğrencimize" sınırlı oranda burs desteği sağlayabildik. Yedek listede yer alıp ta bu sene burs alamayan bu öğrencilerimize temennimiz, bir sonraki yıl eğitimi devam edeceklere  asıl listede yer vermek sureti ile kendilerine öncelik vermek olacaktır.
Güsiad olarak üniversite öğrencilerimize kaynaklarımız ölçüsünde maddi ve manevi desteklerimiz kuruluşumuzdan bu yana kurumsal politikamız gereği olup, bu konudaki gayretlerimiz devam edecektir. Bir teşekkürü de, üniversite öğrencilerimizden müteşekkil oluşturduğumuz komisyonda çalışmalarımıza destek veren Günöp-Gümüşhaneli Üniversite Öğrencileri Platformu başkanı ve yönetimine olacaktır.
2019 yılı burs programımız bir sonraki eğitim döneminin Ekim 1. Haftasında başlayacaktır. Yeni döneme ilişkin burs programı müracat artlarına ilişkin  duyurularımızı kamuoyu ile paylaşacağız.

Son olarak  burs sürecinde beni bizzat telefonla arayarak, “ ben üniversitede öğrenci iken  Güsiad bana burs sağlamıştı, şimdi öğretmen olarak yeni atandım,  müsaade ederseniz  750 TL ile bir öğrenci bursu da ben sağlamak istiyorum, dedi. İsminiz nedir diye sordum; Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz yazarsınız ” diyerek hepimizi duygulandıran fedakar ve cefakar ilkokul öğretmenimize buradan kocaman bir teşekkür etmek istiyorum. İnandığı değerlerine adanmış,  kazancından zekatını da  canını da aşk ile veren,  dağların avucundaki altın kalpli insanların şehrine selam olsun.
 Saygılarımla

Yüksel YALÇIN
Güsiad Genel Başkanı, 16 Temmuz 2018

 

 




0212 289 29 50 info@gusiad.org.tr
© 2015 GUSİAD - Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Link Link Link