HABERLER

GÜSİAD ve PLATFORMALRIMIZLA BOĞAZ TURUNDA ULUŞTURK

GÜSİAD ve PLATFORMALRIMIZLA  BOĞAZ TURUNDA ULUŞTURK
09 Haziran 2024
Bu haber 59 kez okundu.
Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) ve bünyesinde bulunan Gümüşhaneli Hukukçular, Hekimler, Akademisyenler, Mühendis ve Mimarlar, Üniversite Öğrencileri Platformları İstanbul’daki boğaz turunda bir araya geldi.

Valide Sultan gemisiyle Üsküdar iskelesinde başlayan ve 2 saate yakın süren boğaz turuna aileler de katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan GÜSİAD Genel Başkanı Dr.Yüksel Yalçın, pandemi sonrası depremin de etkisiyle sosyal temalı buluşma programlarına pek yer veremediklerini söyledi.

Bundan sonra aksi bir durum olmadıkta bu tip programları sürdüreceklerini kaydeden Yalçın, “Bugün aramızda GÜSİAD bünyesinde bulunan platformlarımız yer alıyor. Bu platformlar kendi içimizde nitelikli dayanışmayı, bilgi ve tecrübe akışını, topluma dönüşen faydayı, meslekler arası aktif iletişimi, iş dünyasına katkılar gibi çok fonksiyonlu bir yapıda seyrediyor. Aramızda hakimler savcılar, baro başkanları, rektörler, dekanlar, başhekimler, kamuda ve özel sektörden genel müdürler, üst düzey yöneticiler var. Bu çatı altında hepimiz aynı memleketten, aynı şehirdeniz. Bu çok değerli bir birliktelik. Bir yandan her alan kendi işinde yolunda devam ederken bir yandan meslekler ve sektörler arası aktif bilgi ve iş akışı güçlü bir sinerji yaratıyor. Hem yaşadığımız çevreye hem yerelde Gümüşhane’mize hem ülkemize değer katmaya devam ediyoruz. Hepimizin yolu açık olsun. GÜSİAD kurulduğu günden beri oldukça nitelikli değerler üretmeye devam ediyor, her geçen gün değerlerimiz ülkemizde ve yurt dışında yıldızlaşıyor, Gümüşhanemizin en köklü en saygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan GÜSİAD’ın kuruluşundan bu yana emek veren başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine, GÜSİAD Gümüşhane şubemiz ve Türkiye’nin dört bir yanında temsilciliklerimizi üstlenen büyük GÜSİAD ailesinin tüm üyelerini saygıyla selamlıyor, hepsine gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Yalçın, ayrıca bu turun gerçekleşmesinde katkılarından dolayı Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a teşekkür etti.

Gümüşhaneli Hekimler Platformu Başkanı Prof.Dr.Ali Metin Esen ise meslektaşları ve Gümüşhaneli hemşehrileriyle burada buluşmanın kendileri için de son derece keyifli olduğunu belirterek bundan sonra da devamını getirmek arzusunda olduklarını ifade etip katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu başkanı Prof. Dr. Ömer Aydın da “Benden önceki başkanımız Sayın Prof. Dr. Cemal İbiş de selamlıyor, emekleri için teşekkür ediyorum. Teknik ve akademik çalışmaların yanında sosyal organizasyonlar da hepimiz için çok değerli. Türkiye’nin dört yanından Gümüşhaneli akademisyen meslektaşlarımız aynı platformda oluşturmak hepimizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Hem akademik anlamda teknik ve bilimsel paylaşımlarımızdan istifade ediyoruz hem de çevremizde bize gelen talepleri karşılama gayreti içerisindeyiz. Nice buluşmalarda birlikte olmak temennisiyle herkese saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Gümüşhaneli Hukukçular Platformu başkanı Av.Yunus Akçay ise “Aramızda avukatlar, savcılar, hakimlerin olduğu hukuk alanının temsilcileri olarak topluma değer katan, mesleki dayanışmanın en üst seviyede olduğu güçlü bir iletişimimiz var. İstanbul ve Türkiye Barolar Birliği Başkanının Gümüşhaneli hukukçulardan seçilmiş olması hepimize bu mesleki alanda gurur veren başarı hikayeleri olmuştur” dedi.

Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Derneği adına söz alan Zekeriya Kaya da “2005 yılında kurulmuş olan platformumuz geçtiğimiz ay dernekleşerek özgün bir yapıya kavuşmuş. Sayıları 2000’i bulan meslektaşlarımızın birlik ve beraberliği, mesleki dayanışması, bilgi tecrübe ve teknolojik alanlardaki gelişmeleri izleyen, takip eden ve paylaşan yapısıyla örnek bir sivil toplum kuruluşudur. Sayıları Türkiye genelinde 2000’lere ulaşmış ve 2010 yılından beri GÜSİAD bünyesinde devam eden çalışmalar için yönetimlere ve önceki dönem başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan böyle yolumuza özgün yapımızla devam edeceğiz. GÜMÜP yönetim adına saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Programın son konuşmacısı ise GÜSİAD üyesi, İstanbul Baro Başkanı Av.Filiz Saraç oldu. Başkan Saraç, Gümüşhaneli hemşerilerinin teknik ve sosyal yapılardaki başarı hikayelerini son derece takdir ettiklerini belirterek, “Bugün meslektaşlarımız, akademisyenlerimiz, hekimlerimiz gibi ülkemizin en nitelikli meslek gruplarıyla birlikte burada olmak hepimizi mutlu etmiştir. Bu tip buluşmaların devamını diliyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Program iş ve meslek gruplarının ikili görüşmeler ve sohbetleriyle devam etti.

Haber Resimleri

0212 289 29 50 info@gusiad.org.tr
© 2015 GUSİAD - Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Link Link Link