İBB 1453 Çırpıcı Sosyal Tesislerinde yoğun katılımlı olarak düzenlenen panelde Türkiye’deki eğitim kalitesi, çözüm önerileri ve sektör beklentileri masaya yatırıldı.
Sunuculuğu GÜMÜP Genel Sekreteri Ahmet Muhammed Yılmaz’ın üstlendiği programda açılış konuşmasını GÜMÜP Başkanı Yasin Kadakal gerçekleştirdi. Kadakal, “Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Platformu teknik tabanlı bir sivil toplum kuruluşu olarak 2005 yılında temelleri atılan ve üstün gayretler neticesinde bugün itibariyle sayısı 2000 civarında olan insan kaynağıyla dolu dizgin bir şekilde yoluna devam etmektedir. Tamamlayıcı eğitimler, paneller, teknik geziler düzenlemek suretiyle meslektaşlarımıza fayda sağlamanın yanı sıra Gümüşhanemize ve Ülkemize katma değer sağlayacak projeleri de yakından takip ediyoruz ve çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Özellikle yeni mezun üyelerimiz için ifade ediyorum ki; bizler bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden, sürekli yenilenen, çevresini sorgulayan, üreten, toplumla bütünleşen, kalite bilincine sahip, zaman değerini kavrayan, entelektüel, etik değerlere ve estetik bakış açısına sahip mühendis ve mimarlar olmalıyız” dedi.
GÜMÜP Onursal Başkanı Yüksel Hamzaoğlu’nun konuşması ile devam eden panelde GÜSİAD Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın moderatörlüğü üstlendi.
Sırasıyla KRK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Karakullukçu, Yüksel Proje Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akın, Gelişim Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın ve İBB İştirakleri Teknoloji Grup Başkanı Nihat Narin konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Dr. Yüksel Yalçın konuşmacıları taktim ettikten sonra donanımlı ve yetkin mühendis ve mimarların yetiştirilmesinin gerekli olduğunu, teknolojik ve endüstriyel gelişmeleri takip eden mühendislerin başarılı olacağını ve üniversitelerden alınan temel eğitimlerin mutlaka geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.
KRK Holding Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Cahit Karakullukçu de mühendis adaylarının öğrenmeye açık olmalarının, yabancı dil bilmelerinin, bilgisayar programlarına hâkim olmalarının şart olduğunu ve işlerini en iyi şekilde yapmalarının gerektiğini belirtti.
Bir diğer hemşehrimiz Yüksel Proje Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akın ise Türkiye’de mevcut 208 üniversitede var olan öğrenci sayısının ve üniversite sayısındaki çokluğun eğitimin kalitesini düşürdüğünü ve sayısal verilere bakıldığında Türkiye’deki üniversitelerin dünyadaki üniversiteler ile karşılaştırıldığında sıralamadaki yerinin iyi olmadığını kaydederek üniversitelerin maddi olanaklarının ciddi manada iyileştirilmesi ve akademik kadronun nitelik bakımından daha kaliteli bir hale getirilmesinin gerekli olduğunu söyledi.
Gelişim Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın ise mühendisin tanımı, mühendislik eğitimi ve mühendis olan kişilerin atması gereken adımlar hususunda detaylı bir sunum gerçekleştirdi.
İBB Belbim A.Ş.Genel Müdür Nihat Narin de İstanbulkart ile ilgili olarak yaşanan teknolojik dönüşüm ve yenilikler hakkında bilgiler sunarak teknolojinin kullanılması halinde insan hayatında gerçekleşecek kolaylıklar hakkında bilgiler verdi.
Soru-cevap bölümü ile devam eden panel hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.