HABERLER

GÜSİAD Gümüşhaneyi iftar programında buluşturdu

GÜSİAD Gümüşhaneyi iftar programında buluşturdu
06 Temmuz 2015
Bu haber 2259 kez okundu.

GÜSİAD, geleneksel iftar programını bu yılda Dedeman Otel’de gerçekleştirdi.


Programın takdimini ise GÜSİAD Genel Sekreteri Yük. Müh. Yüksel Yalçın yaptı. 


AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, MHP GümüşhaneMilletvekili Mustafa Canlı, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, 21. Dönem Milletvekili Mustafa Haykır, 21 Dönem Milletvekili Bedri Yaşar, GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt, GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, GİAD A.Ş Başkanı Rubil Gökdemir, Voleybol Federasyonu Üyesi İhsan Uçar, GİYAD Başkanı Serkan Kaya, İstanbul Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Habip Aslan, YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, İşadamı Hasan Kulaksız, Pusula Düşünce Derneği Başkanı Tarihçi Yazar Volkan Şenel, Bakanlık Müşaviri Yusuf Özgün, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve davetli konuklar iftar programına katılan isimler oldular.

GECEDEN NOTLAR


İlk kez Milletvekili sıfatıyla GÜSİAD’ın iftar programına katılan MHP Milletvekili Mustafa Canlı’ya ilgi yüksek oldu. Daha önce GÜSAD toplantılarında göremediğimiz pek çok ismin Canlı’nın meclise girmesiyle birlikte toplantıda boy gösterdiği, moral bulduğu görüldü. Torul, Kürtün barajlarının özelleştirilmesi, Milletvekili Aydın’ın koalisyon senaryolarına dönük endişeleri, Milletvekili Mustafa Canlı’nın üstü kapalı yanıtı, HDP’li Pir’in ‘ne kadar eleştirirseniz de eleştirin sizlerdenim’ mesajı, GÜSİAD’ın onur abidesi Muammer Beyaz’ın her iki vekil elinden aldığı ödül, Gümüşhaneli işadamlarının  başarı öykülerini anlatan kitap, sahneden onure edilen söz konusu işadamları, GÜSİAD Başkanı Aydın’ın Torul’a istediği fiziki altyapıyla ilgili destek, Süleymaniye Projesine dönük eleştirisel sözcükleri toplantının gündemine damgasını vurdu.
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un mesajı, Bakan Fikri Işık’ın selamının Başkan Aydın tarafından üyelere iletilmesi, Ankara Milletvekili Sami Mallı’nın yine mesajı gecenin diğer önemli ayrıntıları arasında yerini aldı.

Programın açılış konuşmasını Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın yaptı. 

Konuşmasına 25. Dönem yasama yılında meclise giren MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı ve Diyarbakır’dan seçilen Gümüşhane kökenli milletvekili Ziya Pir ile AK Parti Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın’a hayırlı olsun dilekleriyle başlayan Aydın aynı temennileri 7 haziran seçim sonuçlarına ilişkin olarak ülkemize de hayırlı olsun diyerek tekrarladı. 

Başkan Aydın konuklar arasında yer alan işadamı Kadri Özdemir’e de ayrıca teşekkür etti. Başta İşadamı Temel Kaya olmak üzere İşadamı Muammer Beyaz ile birlikte GÜSİAD’ın kuruluş dönemine ilişkin verilen mücadelelerden söz etti. 

Aydın, GÜSİAD’ın kuruluş amacı, bugüne kadar yaptığı faaliyetler ve yatırımlar Gümüşhane’ye dönük yapılmasına ilişkin kimi istek ve temennilerle ve son gelişmelere  yönelik sürdürdüğü konuşmasında şunları kaydetti:


‘GÜSİAD bugün sizlerden aldığı destek ve güçle bugünlere gelmiştir. Derneğin amacı içte ve dıştı sınai, sosyo ekonomik ve eğitim kültür düzeylerinin gelimim sağlamak amacıyla teknolojik sermayenin fikir alışverişini temin ederek daha ileriye ulaşmalarına yardımcı olmaktır. 1994’te çalışmaklara başlayan ve iki yıl süren çalışmaların ardından 196’dan bugüne 20 yıl faaliyet gösteren bir derneğiz Bu yirmi yıl içerisinde pek çok projeye de imza attık ve geliştirme içerisinde olduk, halende bu çalışmalarımız deva etmektedir.’ 



O PROJEDE İŞADAMLARIMIZIDA GÖRMEK İSTERİZ


Aydın konuşmasında Torul Kürtün barajlarının özelleştirilme kapsamına alınmasına dönük çalışmaların ardından konuklar arasın da yer alan 21. Dönem Milletvekili İşadamı Bedri Yaşar’a dönerek bu projede yer almalarını ve diğer işadamlarının da yer almasını istediklerini söyledi.


Aydın, derneğin belirlenen faaliyetler ve programlar doğrultusunda gayret göstermektedir derkeneğitim ve turizmin öncelikli olarak üzerinde durdukları konular olduğunu kaydetti.




MİLLETVEKİLİ AYDIN’DAN ÖZEL İSTEK
- TORULUN HEPSİ SİZİN


Aydın, bu konuda Torul ilçesi hariç diğer ilçelerden gelen destekle katkı sağladığını konuklarıyla paylaşırken başta milletvekili Kemalettin Aydın ve Milletvekili Canlı’dan Torul ilçesine de benzer katkıların yapılması noktasında destek istedi.


Spor alanı, misafirhane ve diğer ihtiyaçlar gibi Torul ilçesinin fiziki anlamda yetersizliğinden söz eden Aydın vekillerin bu konuya öncülük etmesini ve bir arsa desteği sağlanması durumunda işadamlarının da katkı koyabileceğinden söz etti.


Aydın’ı bu sözleri üzerine Milletvekili Kemalettin Aydın’ın ‘Torul’un hepsi sizin’ dediği duyuldu.


Derneğin eğitim noktasında yaptığı çalışmalardan da söz eden Aydın, 4469 öğrenciye burs verdiklerini ve toplamda 2 trilyon 49 milyarlık burs desteği sağladıklarını söyledi. Aydın, burs sağlayan işadamlarına teşekkür etti.

Aydın, Esenyurt’ta yapımı devam eden çok amaçlı binanın son durumu, dernekle ortak faaliyet gösteren GÜMÜP Ve GÜNOP’un faaliyetleri hakkında da konuklarına bilgi verdi.





MOTİVASYONUMUZ BOZULUYOR


GÜSİAD Başkanı Aydın konuşmasında üzerinde durdukları turizm konusunda yer verdi. Süleymaniye Projesinin beli bir aşamaya geldiği ancak halde bir kazma vurulamadığından söz etti. Aydın projenin bu aşamaya gelmesine katkı koyan Milletvekili Aydın, dönemin Gümüşhane valileri ve diğer yetkililere de katkılarından dolayı teşekkür etti. Süleymaniye konusunda adımların hızlandırılmasını isteyen Aydın Türkiye’de büyük projeler gerçekleştirilmesine rağmen Süleymaniye Projesinde görülemeyen istenilen ilerlemeye dikkat çekti. Aydın bu durumun işadamları olarak motivasyonlarını bozduğunu söyledi.


Aydın konuşmasının sonunda Gazeteci Bünyamin Aygün’ün hazırladığı Gümüşhaneli İşadamlarının başarı öykülerinin anlatıldığı kitaptan söz etti, içeriği hakkında çeşitli bilgiler verdi.



O İSME AYRICA TEŞEKKÜR


Genel Başkan Prof. Dr. Aydın konuşmasının ardından dernek adına Esenyurt’ta yapımı devam eden çok amaçlı hizmet binasına üstün katkı vererek hizmetlerde bulunan aynı zamanda derneğin başkan vekili İşadamı Muammer Beyaz’a özel bir ödül takdim etmek istediklerini söyledi. Ödül Milletvekilleri Mustafa Canlı, Kemalettin Aydın tarafından Beyaz’a takdim edildi. 

Beyaz, kısa teşekkür konuşmasında ‘Bu sosyal hizmetler kolay olmuyor, destek sayesinde, paylaşma sayesinde oluyor. Daha güzel olacak, hepinize çok teşekkür ediyorum’ dedi. 


Bina yapımına destek veren Sabri Şenel, Lütfü Topkara, Ata Paşabeyoğlu’na dernek tarafından birer plaket takdim edildi.


Plaket takiminin ardından Gazeteci Bünyamin Aygün tarafından hazırlanan Gümüşhaneli işadamlarının başarı öyküsünü anlatan sinevizyon gösterisi konuklara ve davetlilere izlettirildi.



BU SEFER DOĞRU SÖYLEDİM


Esenyurt’ta devam eden projeyle ilgili olarak Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin katkılarından da söz eden Aydın, Başkan Dr. Metin Akagün’e de teşekkür etti. Aydın, galiba derneğin ismini bu kez doğru söyledim ifadeleri salonda gülüşmelere yol açtı. Aydın, VAKIFAY derneğinin Gümüşhane çalışmaları hakkında da bilgiler verirken, iftar programına katılan derneğin başkanı Kemal Yılmaz’ı konuklarına tanıttı.

BİRAZ TEDİRGİN GELDİM


Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın’da konuşmasında 7 haziran seçimleri sonrası Türkiye’nin şekillenen siyasi tablosuna, bu tablonun kendisinde yarattığı şaşkınlığa ve bu tablonun siyasi istikrarın sürdürülmesi noktasında tüm siyasi partilere düşen sorumlulukları dile getirdi. Aydın konuşmasında, 2002 yılında iktidara gelen AK Parti öncesi Türk ekonomisinin içerisinde bulunduğu sıkıntılardan söz ederken, partisinin 2002 yılında iktidar olduktan sonra 7 haziran seçimlerine kadar ülkede seyreden ekonomik ve güven istikrarına dikkat çekti ancak 7 haziran sonrası herkesin kafasında ne olacak sorusunun belirginleştiği, tartışıldığı görüşünün oluştuğunu belirtti.  Aydın, ‘Bu noktada işadamlarını biraz sıkıntılı ve kızgın görüyorum. Buraya birazcık tedirgin geldim’ ifadelerine yer verdi. Aydın, 2015 7 haziran sonrası ortaya çıkan dört meclisli parlemontadan söz ederken şunları kaydetti: ‘Türkiye’nin ekonomik krizlerinin  olduğu günlerde, gecede 7500 faizlerin olduğu bir yerde kolay kolay iktidar milletvekilleri işadamlarının toplantılarına gidemezken, sekiz yıl oldukça huzurlu bir şekilde iktidar milletvekili olarak aranıza geldim. Ama bu alam buraya biraz tedirgin geldim. Çünkü işadamlarının biraz kızgın olduğunu hissediyorum, tek başına iktidara giderken yarınını biz görürken ne oldu da 7 haziran’dan sonra bu süreç koalisyona doğru giden süreç bizi ürkütüyor noktasına geldi. İnşallah meclisin iradesiyle seçilen dört siyasi parti Türkiye’nin kalkınmasını ve hızla yükselişini durduracak bir süreci yaşatmazlar. Yüce Rabbimden duam, TBMM’deki siyasi partilerin Türkiye’nin geleceği için planlı projelere, çalışma süresi belli bir siyasi iktidar oluşturarak işadamlarını ve Türkiye’deki diğer katmanlarının planını aksamaya uğratmadan devam etmesidir. Çünkü eğer bir ülkenin bir uçağının kalkması için motoru ne kadar kıymeti ise bir hedefe ulaşması içinde işadamlarının döndürdüğü motor çarkı ve dişlileri o kadar önemlidir biz eğitim sağlığı ulaştırmayı, özeleştirmeyi önemserken, işadamlarını kendi kurguladıkları planları aksamadan an ve an sürdürmelerini önemsiyoruz, Türkiye işadamları olmadan ve Türkiye kendisini yükseltecek kadrolar olmadan hiçbir yere noktaya varamaz. İşte sizlerden gurur duymamın nedeni, Türkiye’nin motor gücü olan işadamlarının içerisinde yirmi yıl önce kurulmuş olan GÜSİAD’ın büyük bir yer amış olmasıdır. O nedenle Gümüşhaneli o günü kurucularının tarih okumuyoruz tarih yazıyoruz diyerek bu kitabı yazmış olmalarını da yürekten tebrik ediyorum. Gümüşhaneliler tarihin her yerinde tarih yazılmasına katkı sağlamıştır. Anafarta’da Çanakkale’de de, Sarıkamış’ta da. 2000’li yıllarda da Gümüşhaneli işadamları tarafından Türk ekonomisine altın harflerle başarı yazılmasından dolayı onur duyuyorum gurur duyuyorum ve onların TBMM’deki temsilcileri olmaktan dolayı da son derece mutluyum. Sevgili geçlere ve Türkiye’de sayıları 800 bine ulaşan çok değerli Gümüşhaneliler olmak üzere, bu çok değerli büyüklerini, ağabeylerinizi örnek alarak Türkiye ekonomisine, Gümüşhane ekonomisine katkı koymalarını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum’ dedi
-SİZLERİN BAŞARISI HEPİMİZİN BAŞARISIDIR
-KOALİSYONLARDAN KORKMAMAK LAZIM

Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı’da konuşmasına salonu dolduran işadamları ve konukları selamlayarak başladı. Canlı, Milletvekili Aydın’ın konuşmasına yönelik olarak Türkiye’de koalisyonlardan korkmamak gerektiğini belirtirken, sağlanan Türk ekonomisindeki istikrarın ve güvenin AK parti öncesi kurulan hükümetlerin sürdürdüğü politikaların bir devam olarak görmek gerektiğini altını çizdi. Canlı, işadamlarına üç dönem belediye başkanlığı yapmış bir isim olarak şimdi Milletvekili sıfatımla aranızda bulunuyorum’ diyerek hitap etti.
Canlı şöyle konuştu.:
‘Sayın vekilim sekiz yıldır sizlerle birlikte olduğunu konuşmalarında söz etti ama bende tam onaltı yıldır sizlerle iç içe oldum. Ve her Gümüşhanelinin bulunduğu ortama gitmeye ve onlarla özdeşleşmeye çalıştım. Allah nasip etti sizlerin karşısına milletvekili sıfatımla geldim’ dedi
İşadamlarının başarısı hepimizin başarısıdır diyen Canlı, GÜSİAD üyelerine şöyle selendi:
‘Sizlerin onuru bizlerin onurudur. Sizler gerçekten bizleri en güzel şekilde temsil ediyorsunuz. Gümüşhane insanını temsilini içerinizde yaşatan o güzel insanlarsınız. Temenni ederiz ki büyüyen br Türkiye’de sizlerin daha çok katkı koyması ve başarılı olmasıdır, istihdam yaratmasıdır. Sizlerin iş dünyasında daha çok söz sahibi olması Gümüşhanelilerin de övünç kaynağı olacaktır ve yine temenni ederiz ki bu büyüklüğünüz Gümüşhane’ye zamanla da yansısın.’
Canlı, konuşmasında Torul ve Kürtün barajlarının özelleştirilmesi konusunu açılış konuşmasında hatırlatan GÜSİAD Başkanı Prof. Dr. Aydın’ın ifadelerine dikkat çekerken, ‘Önümüzde güzel bir olay var, Sayın Bedri Yaşar’ın ismini duyarak mutlu oldum. Enerji sektörü büyüyen ve önemli bir sektör. Temenni ederim ki bir konsorsiyum oluşsun ve özelleşen iki elektrik santralini Gümüşhaneli işadamlarının olduğu bir grup alsın. Bu durum iş dünyasının önünü de açar ve daha büyük işler yapılmasına katkı sağlar. İşadamları az önce izlediğimiz başarı öykülerini anlatan filmde hayallerinden söz ettiler bizim işadamlarımızın hayalleri de bu iki santrali alarak büyük bir hizmeti daha başlatmış olsun’ dedi

Canlı, 7 haziran seçimlerinden sonra son günlerde konuşulan dört partili meclise ve koalisyon çalışmalarına vurgu yaparken, Milletvekili Aydın’ın konuşmasına göndermelerde bulundu. Canlı, ‘Koalisyonlardan korkmamak lazım. Günümüzde koalisyonlardan korkulmayacağına dönük örnekler var. Son günlerde bu konuya dönük bazı söylemler ifade edilse de, elimizi vicdanımıza götürdüğümüzde 2002 öncesi kurulan koalisyon hükümeti bu ülkeye çok güzel hizmetler yaptı, yapısal değişiklikleri gerçekleştirdi. 2002 sonrası da gelen hükümet bu istikrarın arkasında durdu ve büyüyen bir Türkiye oldu. Dolayısıyla istişare uzlaşının olduğu parlamento daha sağlıklı sonuç verir. Geçmişte gücün tek elde tutulduğu kontrolsüzün gücün güç olmadığı ve ülkeyi nerelere doğru sürüklediği de bir gerçektir  ve ortaya çıkan sonuçlar bir faciadır lütfen bunu da kimse tartışmasın’ diye konuştu.

ESPRİ ÜSTÜNE ESPRİ


Selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye gelen Gümüşhane kökenli Halkların Demokrasi Partisi Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir’de esprili üslubuyla dikkat çekti.
Milletvekili Pir, Milletvekilleri Mustafa Canlı ve Kemalettin Aydın’ın Gümüşhanelilerle birlikte oldukları günler sayısına ve Ankara GİAD A.Ş’nin düzenlediği iftar programından başlayarak yer aldığı Gümüşhaneli hemşehrileriyle buluşmasına  atfen ‘Bende sekiz gündür Gümüşhanelilerle birlikteyim’ sözleriyle sözlerine başladı.
Pir, esprilerini bir adım daha öne taşıyarak, ‘Sevgili Mustafa ve Kemalettin ağabeylerim ben kendilerine ağabey olarak hitap ediyorum özellikle Mustafa abi koalisyondan söz etti az önce bir işadamımıza ödül verirken zaten sahnede bir koaliyon kuruldu beni de muhalefete koydular. Bir AKP - MHP koalisyonu en iyi hükümet seçeneğidir’ dedi.
Konuşmasında bir köylüsünden aldığı sitemkâr mektuba değinen ancak ismini vermeyerek devam eden Pir, derneğin üzerinde ısrarla durduğu eğitim ve turizm konusunun öneminden söz etti, iki konunun üzerinde önemle durmak gerektiğinin altını çizerek,  ‘Turizm konusundan anlama ama eğitim benim içinde çok çok önemlidir’ dedi.
Diyarbakır Milletvekili Pir, kendisinin de eğitim noktasında bazı öğrencilere verdiği burs yardımlarından söz ederken bu konuya ayrıca önem verilmesi gerektiğinin üzerinde durdu.
Pir, eğitimin bir başka öneminin de kitap okumak bilgi edinmekten geçtiğini kaydederken, ‘ayrıca eğitim adam olmaktır, bize işte öyle adamlar lazım. Torul ve Gümüşhane’nin mayasında zaten bunlar vardır. Sizlerde bi şeyler katarsanız bizde çok çok memnun oluruz’ dedi. 



NİYE OLMASIN


Milletvekili Pir, kendisi ile merak edilen konuların başında Gümüşhane kökenli olması ve Diyarbakır’dan HDP milletvekili seçilmesine dönük eleştiriler olduğunu hatırlattı. Pir’in o ifadelerine salondan karşılık gelmesi üzerine, ‘Niye olmasın, gelsinler Gümüşhane’liler de Diyarbakır’dan milletvekili olsun, Türkiye hepimizindir’ yanıtını verdi.



HDP İÇİN ÖNEMLİ OLAN


Milletvekili Pir, konuşmasında kendileri için önemli olanın sivil bir anayasanın bir an önce yapılması olduğu söyledi.
Bu konuya dönük olarak bir gazetecinin sorularına yanıt verdiğini, ne düşünüyorsunuz? sorusuna verdiği cevabı kürsüden dile getiren Pir, ‘önemli olan herkesin kendisini içinde bulduğu bir anayasanın varlığıdır, yapılmasıdır, insan onurunun birinci maddesi bu olmalıdır’ dedi.


Milletvekilleri Kemaletin Aydın, Mustafa Canlı ve Ziya Pir’in konuşmalarını tamamlamasının ardından GİAD A.Ş Başkanı Rubil Özdemir, 21. Dönem Milletvekili Mustafa Haykır, Lütfü Topkara, 21. Dönem Milletvekili Bedri Yaşar, Ernail Koç, Celal Kaya Gazeteci Bünyamin Aygün, kişisel görüş ve düşüncelerini ifade etmek üzere kürsüye geldi.

Program, GÜSİAD Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın’ın üyelere teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Kaynak:www.gundogumu.com

Haber Resimleri

0212 289 29 50 info@gusiad.org.tr
© 2015 GUSİAD - Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Link Link Link