HABERLER

GÜSİAD-Gümüşhane Milletvekilleri Çalıştayı Yapıldı

GÜSİAD-Gümüşhane Milletvekilleri Çalıştayı Yapıldı
05 Kasım 2017
Bu haber 2218 kez okundu.
Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği İstanbul'da Gümüşhane Milletvekilleri ile İş Dünyasının Geleceği üzerine bir çalıştay gerçekleştirdi.

Güsiad-Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği Gümüşhane Milletvekilleri H.Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın katıldığı oturumda “Güsiad-Gümüşhane Milletvekilleri Çalıştayı”  ile iş dünyasının ajandasını değerlendirdiler. 
Programın açılış konuşmasında Güsiad Genel Başkanı Yüksel Yalçın, Haziran 2017 de oluşan yeni yönetimi ile birlikte yapmış oldukları çalışmaların yanında Güsiad’ın kısa orta ve uzun vadeli projeksiyonu hakkında bilgi verdi.
“GÜSİAD MARKALAŞMA YOLCULUĞUNDA”
Güsiad, Gümüşhanenin iş dünyasında yüksek nitelikli iş programlarıyla çok başarılı aktörlere sahip 1996 yılında kurulmuş katma değeri yüksek kuruluşlarımızdan biridir.Birbiriyle iş yapma becerilerini sürekli geliştiren, iş çevresine birbirlerini pazarlayan, ihracat yeteneklerini geliştiren, inovasyonu çalışmalarının bir parçası olarak gören, arge ve teknolojik gelişmelere duyarlı, üniversite sektör işbirliği çalışmalarını iş süreçlerinin önemli bir parçası olarak gören, yeni yatırım alanları ve mevcut kapasitelerini geliştirme konularında iş geliştirme programlarına duyarlı sosyal sorumluluk bilinci ile çalışan bir  iş çevresi vizyonunda yol alıyoruz. Tüm süreçlerimizi mükemmelleştirme çabalarımızla markalaşma yolculuğunu benimsedik. İstanbul başta olmak üzere sürekli değer üreten yapıda SİAD lar içinde model bir STK olmak istiyoruz dedi.
Başkan Yalçın; bu programla 3 başlığı hedefledik.Gümüşhanedeki yatırım fırsatları, hükümet programlarıyla şekillenen kısa ve orta vadeli süreçte ülke genelindeki yatırım programlarındaki fırsat iş alanları ve  İş adamlarımızın iş dünyasındaki temel programları olmak üzere üç başlıklı bir gündemimiz olacak, dedi.
AKGÜL, “GÜMÜŞHANE’DE SANAYİYİ DE KONUŞACAĞIZ
Gümüşhane Milletvekili  Osman Akgül; Gümüşhane Üniversitesinin 23 bini bulan öğrenci sayısı ile öğrencilere dönük sosyal tesisler, Süleymaniye Mahallesinde butik hoteller, konak restore ederek yeni işletmeler oluşturmak, kafe-restaurant gibi tesislerin açılması, yakında açılacak AVM içindeki işletmeler, Ziganada bir beş yıldızlı Hotel projeleri Gümüşhane için hemşeri iş adamlarımız açısından yatırım alanları olabilir, dedi. Akgül, Gümüşhanede Pestil Köme sektörü üretim kalitesini bir kez daha gözden geçirmeli dedi. Glikoz ve türevi malzemeler yerine daha organik girdiler konusunda sektörü uyardı.
Bunun yanında, cazibe merkezi yatırım programı ile inşallah Gümüşhane’de sanayiyi de konuşacak hale gelmiş olacağız. Şu anda bu programda bazı düzenlemeler yapıldığını kasım ayı içinde başbakanın bizzat açıklayacağı şekliyle onaylanmış firmaların başlayabileceğini ifade etti. Milletvekili Akgül, hükümetin ulaştırma alanındaki yaptığı yatırımlar hakkında da bilgi vererek yakın zamanda açılacak yeni tünellerle ulaşımın deniz seviyesine indirilerek rampalı yollardan daha konforlu ulaşıma geçildiğini, ilave olarak havaalanı projesinin aralık ayı içinde ihale edileceğini ve en geç iki yıl içinde hizmete açılacağını,Tersun Tünelinin de ihale edilerek yapılacağını, ulaşım projeleri tamamlandığında Gümüşhanenin bu coğrafyada yıldız şehirlerden biri olacağınısözlerine ekledi.
PEKTAŞ,”HAYVANCILIK BÖLGEDE YENİ TREND OLACAK”
Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Kelkit’te kurulacak olan Hayvancılık OSB ile Türkiyede bu başlıkta  ilk ihtisas OSB lerden birini kurmuş olacağız. Özellikle büyükbaş hayvancılık devlet destekleriyle son derece cazip hale getirilmiş, artık ahırını kurup, hayvanını veren programlarla büyükbaş hayvancılığı herkesin yapabileceği hale getirmiş bulunuyoruz.Ancak buna rağmen hayvan besiciliğinde istediğimiz yere gelemedik.Burada yatırımcıların motivasyonunda iş biraz size düşüyor dedi. Bunun yanında madenciliğin daha alması gereken çok yolu olduğunu, çevre komisyonunda olduğumuz için çevreci destekli bulunduğu yere kazandıran bir madencilik programı tavrımız olacaktır, dedi. Pektaş, enerji alanının verimli yatırım alanlarından birinin olabileceğini, bu konuda enerji yatırımcılarının dikkat çekti.
Milletvekili Pektaş, Gümüşhane’de 71  gölet programını olduğunu bunların önemli bir kısmının yapıldığını diğerlerinin de devam ettiğini, başarılı bir tarım ve hayvancılık için bunların altyapısını hazırlamak gerekiyordedi. Bunun yanında yayla ve dağ turizmini geliştirecek programlar için çalıştıklarını Limni gölü, örümcek ormanları ve Tomara Şelalesi yollarının yapıldığını yaylaları da içine alan turizm projelerini hayata geçireceklerinive nihayetinde hedeflerinin Gümüşhaneye  yılda 1 milyon turist getirilmesi olduğunu ifade etti. Ayrıca Satala Antik kent ile ilgili çalışmalara başlandığını gelecekte buranın Meryem Ana gibi dn turizmini de içine alacak şekli ile ilgi göreceğini söyledi.Devreye alınacak havaalanı ile özellikle arap ülklerinden turist kafilelerinin geleceğini  arap turist potansiyelinin dağ-yayla göl manzaralı destinasyonlar tercih ettiklerini bölgenin bunun için bir fırsat olduğunu ifade etti.
Program sonunda Güsiad üyelerinin  sorularını vekiller cevaplamaları sağlandı. Müteakiben, Gümüşhaneli Üniversite Öğretim  Üyelerinin bir komitede toplanarak Üniversite Sanayi İşbirliği programı başta olmak üzere Güsiadın çalışmalarının geliştirilmesine fırsat olacağını ifade eden Güsiad Genel Başkanı Yalçın, Işık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Cemal İbiş’e bu komitenin başkanlığını, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Kemal Aydn’a ise yardımcılığı görevini tevdi etmesiyle, Gümüşhaneli Üniversite Üyeleri komitesi kurulmuş oldu.
Sonrasında, yeni öğretim yılında GÜNÖP- Gümüşhaneli Üniversite Öğrenciler Platformu başkanlığına Kemal Furkan Öztürk ve yardımcılığına ise Rukiye Terzi , danışma kurulu başkanlığına ise Nisa Sungur getirildi.Topkapı Hilton Otelinde gerçekleştirilen programın sonunda milletvekillerine Gümüşhanede el işçiliği yapılan altın işlemeli sürahi hediye edildi. 

Programa,Güsiad YK üyesi GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, ŞEKAV Başkanı Ali Beyaz, Günöp Öğrenci Topluluğundan temsilciler katıldılar. 

Haber Resimleri

0212 289 29 50 info@gusiad.org.tr
© 2015 GUSİAD - Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Link Link Link