HABERLER

Arzuhan Doğan Yalçındağ Konuk Ettik

16 Ağustos 2009
Bu haber 1253 kez okundu.
Aylık periyodik toplantılarda alanında uzman kişileri, STK yöneticilerini ve siyasi parti liderlerini konuk eden GÜSİAD, 11. Mayıs 2009 akşamı da hemşerileri TÜSİAD Başkanı Sn. Arzuhan Doğan Yalçındağ ı Hilton Otelinde konuk etti.
GÜSİAD Başkanı Doç. Dr. Kenan AYDIN, bu akşamki konuklarının Türkiyenin en büyük sanayici ve işadamları derneği başkanlığına ikinci kez seçildiğini ve bu görevi büyük bir başarı ile yürüttüğüne değindikten sonra, hem bir Gümüşhaneli hem de bir bayan olarak kendilerini tebrik ettiklerini ve bu akşam kendilerini onurlandırmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtmişlerdir.

pplaket

Doç. Dr. Kenan AYDIN, bütün annelerin anneler gününü kutlayarak anneler günü ile ilgili bazı güzel sözleri de konuklarıyla paylaşmıştır.

# Analık sanatının ilk şartı çocuk uyuduktan sonra uyumaktır. Anatole France


# Annesi işlerine karışmaya devam ettikçe, hiç kimse yaşlı değildir. E.Paul Hovey


# Anneler, her şeyi görmeseler bile kalpleriyle duyarlar. Ostrovoski


# Bir kadın, anne olana kadar çocuktur. Strindberg


# Çocuğunu kaybeden bir anne için her gün ilk gündür; bu ıstırap ihtiyarlamaz. Victor Hugo


Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane özdeyişinden hareketle; güzel bir sohbet dileyen AYDIN, kısaca GÜSİAD dan bahsederek;
GÜSİAD ın 1996 yılında kurulduğunu, kurucu başkanlık görevini Sn. Aydın doğanın üstlendiğini ve Sn. Doğan ın halen onursal başkanları olduğunu belirtmişlerdir.

AYDIN, GÜSİAD olarak; birkaç yıl önce Gümüşhane ile ilgili bazı öncelikler belirlediklerini, bunların; Gümüşhane Üniversitesinin kurulması, Organik Tarımın Geliştirilmesi, Köse ve Sadak Barajlarının yapılması, Turizm ve Küçük El İşlemeciliğinin Geliştirilmesi olduğunu, belirtmişlerdir.
Bu önceliklerden üniversitenin kurulduğunu ve gelişmekte olduğunu, işadamları olarak katkı sağlamaya çalıştıklarını, organik tarım konusunda Sn. Aydın Doğanın çalışmalarının devam ettiğini, Köse barajının gelmiş olduğu seviye ile Sadak barajının yatırım programına alınmasının olumlu gelişmeler olduğunu, Turizm konusunda başta Süleymaniye projesi olmak üzere önemli gelişmeler olduğunu, özellikle tanıtım bakımından Sn. Bünyamin AYGÜN ün hazırlamış olduğu 4 mevsim Gümüşhane albümü nün çok önemli olduğunu belirtirken başta gümüş işlemeciliği olmak üzere el işlemeciliği konusunda istenilen noktaya gelinemediğini ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirtmişlerdir.

GÜSİAD Genel Başkanı Doç. Dr. Kenan AYDIN Bugün ise; Gümüşhane adına yeni bir konuyu gündemlerine aldıklarını ve bunun Karadeniz-Orta Anadolu demiryolu projesi olduğunu belirterek;. Bu proje ile Karadeniz Orta Anadolu ya bağlanacaktır. Bu aşamada Trabzon-Gümüşhane-Erzincan ya da Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan veya Of-Çaykara-Bayburt- Erzincan demiryolu güzergahları tartışılmaktadır. Ancak bir başka güzergah ise demiryolunun İkisu-Şiran üzerinden Orta Anadolu ya ulaştırılmasıdır. Zaten bu güzergahta otoyol çalışmaları devam etmektedir. Bu güzergahın alternatifi bulunmamaktadır. Bugünden itibaren bu demiryolunun takipçisi olacağız. Zira; Trabzon ya da Karadenizdeki limanların geçmişte olduğu gibi aktif olabilmesi için limanların Orta Anadolu ya bağlanması zorunluluktur, demişlerdir.

Doç. Dr. AYDIN, Ancak, son dönemde yaşananların Sn. Doğanı üzmüş olabileceğini, Oysa ki, Gümüşhanenin yetiştirmiş olduğu bu değerli iş adamının yıllardır vergi rekortmeni olduğunun bilinmesi ile her şeyin hukuk içerisinde çözülmesi gerektiğini ve çok büyük göç veren ve nüfusu 130.000e düşen Gümüşhanede Sn. Aydın Doğanın başlatmış olduğu organik tarımla ilgili yatırımların tamamlanması halinde başta Kelkit, Köse ve Şiran olmak üzere Gümüşhane için çok olumlu katkılar sağlayacağını, bu konuda hem devletin hem de Gümüşhanelilerin motive edici olması gerektiğini, belirtmişlerdir.

GÜSİAD Genel Başkanı Doç. Dr. Kenan AYDIN, bir sürpriz yaparak bu yemekli sohbet toplantısına değişik bir hava vermesi bakımından kültürümüzün bir parçası olarak bir kemençeyi getirttik, sanırım Sn. Arzuhan Doğan Yalçındağ için de farklı ve daha samimi bir ortam olmuştur demişlerdir. Saygılarımla,


GÜSİAD

0212 289 29 50 info@gusiad.org.tr
© 2015 GUSİAD - Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Link Link Link